Kontaktpersonens opgaver
Hos os, i Nordjysk Specialrådgivning, er det muligt at få tilbudt en kontaktperson, som har til arbejde at skabe tillid til den unge, der i hverdagen kan føle sig udfordret eller på anden vis være i mistrivsel. Kontaktpersonen kan dermed hjælpe og støtte den unge, der hvor der er mest brug for det. Dette sker i samarbejde med forældre og/eller en rådgiver, hvor fokus vil blive sat på problematikkerne hos den unge og dette udarbejdes som en handlingsplan. Handlingsplanen er for, at vi i fællesskab kan arbejde os hen imod de mål, vi sammen er nået frem til.
Der vil eksempelvis være særligt opmærksomhed på at guide den unge i forhold til struktur og hverdag. Samtidig vil den unge også kunne søge hjælp og sparring fra sin kontaktperson, når der eksempelvis skal træffes nogle svære beslutninger eller andet der fylder mere end sædvanligt.
Kontaktpersonen henter typisk den unge efter skole, hvor de sammen laver en aktivitet. Vores erfaringer ér, at de bedste snakke fås gennem en fælles oplevelse.
De problematikker en kontaktperson tit og ofte møder hos en ung, er
- Skoleværing
- Mobning og ensomhedsfølelser
- Skilsmisse problemer
- Konflikter i hjemmet
- Unge med diagnoser
- Identitetskriser
- Selvstændighedsudvikling
- Svær overgang fra barn til voksen
Kontaktpersonen har, blandt andet, fokus på at
- Guide den unge i hverdagen
- Skabe struktur
- Hjælpe, og rådgive, i forbindelse med at træffe svære beslutninger
- Være lyttende og forstående
- Være gennemgående støtteperson, der hjælper med koordinering mellem flere instanser såsom; skole, rådgivere, UU-vejleder mm.
Kontaktpersonen deltager gerne i møder med den unge - Guide i uddannelsessystemet og støtte i både uddannelse og beskæftigelse
Kontaktpersonen står altid til rådighed, så at den unge har mulighed for at ringe, eller skrive, hvis der opstår et behov for dette.
Samværsopgaver
Som en del af Nordjysk Specialrådgivning tilbydes der også samvær. Her vil der blive tilknyttet en familiekonsulent, der kan være med, når forældre skal se deres børn, der er anbragt udenfor hjemmet. Konsulentens opgave vil være at vejlede og rådgive forældrene, hvis dette kræves, og dermed understøtte at alt forløber som det skal, ved sådan et møde. Dette er for at sikre, at alle får en positiv oplevelse ved besøget og at der skabes nogle trygge rammer for samværet.
Kontakt os
Lyder dette interessant kan du se priserne for kontaktpersons- og samværsopgaverne her.
Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om vores kontakt- og familiekonsulenter, er du velkommen til at kontakte Nordjysk Specialrådgivning på nedenstående oplysninger:
Nummer: +45 28 74 78 30
Mail: nsr@nordjyskspecialraadgivning.dk
Vi står hos Nordjysk Specialrådgivning altid klar til at hjælpe dig!