Velkommen til vores første nyhedsbrev

Velkommen til vores første nyhedsbrev
8. september 2021 nsr@nordjyskspecialraadgivning.dk
Skænderi mellem 2 børn

Velkommen til vores første nyhedsbrev!

Og tak, fordi du vil modtage det! Vi er glade for, at du vil følge med. I nyhedsbrevet vil du hver måned kunne læse om aktuelle emner som i denne måned “Søskendekonflikter i en coronatid”, se kommende arrangementer samt lære os bedre at kende. Velkommen til!

Søskendekonflikter i en coronatid

Gennem flere forløb for forældre til børn med autisme og for søskende til børn med diagnoser, har vi erfaring for, at der i anderledes tider kan opstå flere konflikter imellem søskende. En af de ting vi ofte hørte var, at det giver store udfordringer, når hverdagen ændrer sig eller måske ligefrem bliver vendt på hovedet, hvilket vi må sige er yderst aktuelt lige nu.

Nogen skal i skole, som de plejer, og andre skal i hjemmeskole. Har man en ADHD eller autisme diagnose, kan man være udstyret med en udpræget form for millimeterdemokrati, hvilket kan give anledning til konflikterne. For at prøve at undgå nogle af søskendekonflikterne, har vi samlet tre gode råd, I kan prøve:

  • Lav en visuel plan over, hvad hvert barn i familien skal – på den måde synliggøres det, at de børn der er i hjemmeskole også har et skema, de skal følge.
  • Snak med børnene om, at der i denne periode vil være forskel på, hvad de skal. Det er altid vigtigt at italesætte overfor børnene, hvorfor hverdagen ser anderledes ud.
  • Er du en af dem, der bruger mange ord, når du taler med dit barn, så prøv i stedet at formulere dig i korte præcise sætninger. Gør du det, vil barnet have lettere ved at forstå budskabet.

Infoaften, Nordjyskspecialrådgivning

 

Nyt forløb startes op i april

Onsdag den 7. april afholder vi infoaften om vores forløb for forældre til børn med autisme fra kl. 19-21 i Nibe. Forløbet bliver kørt af vores faglige leder Bjarne Larsen og familiekonsulent Helle Andersen, som på denne aften vil fortælle, hvordan forløbet kan være med til at lette familiernes hverdag og give familierne muligheden for at skabe sig et netværk med andre i samme situation.

Forløbet løber over 4 aftener á 3 timer
28. april – Diagnoser og udredning
5. maj – Forståelsen af barnet: et anderledes barn, en anderledes opdragelse.
19. maj – Pædagogiske metoder
26. maj – Konflikt håndtering og søskendekonflikter

Pris
500,- ved tilmelding og resten, når forløbet starter.
3000,- for hele forløbet.

Har du spørgsmål til forløbet eller vil du gerne tilmeldes, så skriv til familiekonsulent Helle Andersen på hea@nordjyskspecialraadgivning.dk