Autisme 

Fælles for børn og unge inden for autismespektret er, at de har svært ved at afkode deres omverden.

Autisme er en gennemgribende udviklingsforstyrrelse, der kan få store konsekvenser for barnet/den unge samt familien; barnet vil på et tidspunkt i sin opvækst opleve at have, føle og tænke anderledes end andre mennesker, hvilket kan have relativt store konsekvenser til følge. F.eks. isolation, hvor familien ikke kan forstå hvorfor det de gør for deres barn, ikke er nok til at han/hun kommer i trivsel.


Autisme/ADHD diagnoser gør, at børnene beskytter sig mod den ydre verden og opbygger en slags "huletilværelse", hvor det blot handler om at passe på sig selv. Dette gør, at de ikke kan indgå nogle slags sociale relationer, når de har det dårligst. Forældrene har ikke nogen forudsætninger for at vide, hvad de skal gøre og hvordan de skal håndtere det


DET ER HER VI KOMMER IND I BILLEDET


Sammen med familien får vi skabt forudsætninger for, at få barnet og forældrene i bedre trivsel.


Tilsammen har vi mere end 40 års erfaring med familie- børne- og ungerådgivning, og har derudover stor erfaring med rådgivning inden for børn og unge med en diagnose. HVORDAN KAN VI HJÆLPE


Vi kan hjælpe med en grundig indføring i autisme på et teoretisk plan, hvor vi tager udgangspunkt i lige præcis de ressourcer og forudsætninger den pågældende forældre og børn har.


Den pågældendes teoretiske viden forsøges, og bliver derved implementeret i familien, hvor vi vil indføre forskellige støtteprogrammer  i familiens hverdag. Det er vigtigt, at dette bliver justeret hele tiden ud fra at barnets/den unges udvikling. barnet/den unge oplever derved, at kunne indgå i forskellige sociale relationer herunder skolen mv.


Nordjysk Specialrådgivning

 

Boulevarden 30, 1 mf

9000 Aalborg

 

Telefon : +45 42 79 98 82

 

CVR. nr.: 38 15 56 87

 

E-mail: nsr@nordjyskspecialraadgivning.dk

Åbent kontor hver torsdag

mellem 14.00-17.00

Vi tilbyder EAN betaling