Rønnehus skaber nye muligheder

Rønnehus er et aflastningshus, der stadig er under proces, men forventer at være godkendt til medio november!

 

Rønnehus er et aflastningshjem for børn og unge i alderen 7-18 år, med udfordringer inden for autisme og opmærksomhedsforstyrrelser, herunder ADHD.

Det er beliggende i det naturskønne Vesthimmerland, vest for Aalborg, det er en fantastisk murstensvilla fra 50’erne, der skaber mulighed for mange forskellige aktiviteter. Aktiviteterne indebærer både indendørs- og udendørsaktiviteter som børnene og de unge selv har indflydelse på. Dette kunne være: Computer- eller brætspil, boldleg i haven, udnyttelse af byens multihal og diverse udflugter ud i naturen og til omkringliggende byer.

 

 

Idéen om et aflastningshus startede hos Bjarne Larsen og Christian Holm i starten af 2018. De drømte om at forbinde deres viden inden for børn-, unge- og familierådgivning med aflastning. Bjarne og Christian går nemlig ind for, at aflastning skal være en overgang til en velfungerende familie.

 

Derfor er Rønnehus’ mission at skabe et trygt og sikkert aflastningshjem, hvor der arbejdes med børnene og de unge, så de på længere sigt ikke har behov for aflastning.

Bjarne og Christian har den vision at skabe mulighed for at hjælpe i et større omfang. De ønsker derfor at arbejde med familien som en helhed og yde støtte så familien på længere sigt kan opleve et lavere stressniveau i hverdagen.

 

 

Christian og Bjarne har den forståelse, at aflastning sjældent kan stå alene. ”Ultimativt kræver det, at man aktivt går ind og arbejder med familiens udfordringer, så vi på længere sigt kan støtte op om et velfungerende familieliv” – Christian Holm, daglig leder.

 

Rønnehus’ over 50 års samlet erfaring giver den faglighed, der er behov for, for at give den støtte, omsorg og anerkendelse børnene og de unge har brug for.

Rønnehus skaber nemlig mulighed for, at børnene og de unge kan få ro til at arbejde med deres udfordringer. Huset skaber mulighed for nærværende voksne, der støtter op om individuel læring og det skaber mulighed for individuelle, samt fælles aktiviteter som de unge og børnene selv har indflydelse på.

 

Alle disse muligheder er med til at støtte de unge og børnenes udfordringer, lære dem at begå sig i dagligdagen og forstå hvordan det er at indgå i et fællesskab med andre.

 

Visionen er at bibeholde det nære forhold, der kommer ved at drive et mindre aflastningshus, hvor der er plads til forskellighed og støtte til lige den man er. ”Det er meget vigtigt for os, at børnene og de unge mødes med genkendelighed. Derfor har vi meget stor fokus på de ansvarlige voksne vi får ind, og at skabe et godt og tæt sammenhold mellem dem og barnet/den unge.” - Bjarne Larsen, pædagogisk leder.

Nordjysk Specialrådgivning

 

Boulevarden 30, 1 mf

9000 Aalborg

 

Telefon : +45 42 79 98 82

 

CVR. nr.: 38 15 56 87

 

E-mail: nsr@nordjyskspecialraadgivning.dk

Åbent kontor hver torsdag

mellem 14.00-17.00

Vi tilbyder EAN betaling