Aktivitet skaber sammenhold 

 

Aktivitetsgruppen er et sted, hvor der er plads til lige den man er. 

 

Her tager vi hånd om alle og giver dem mulighed for at skabe relationer til andre unge med lignende udfordringer inden for ADHD, autisme, angst og ensomhed.

 

Aktivitetsgruppens formål er at få unge, i alderen 10 – 16, til at udfolde sig i andre omgivelser end de er vant til. Her lægger vi stor fokus på at de unge lærer at begå sig med andre mennesker i uvante omgivelser, men også om at indgå i et fællesskab. Derudover har vi stor fokus på, at de unge skal spejle sig i hinanden og støtte hinanden, så de ultimativt kan lære af hinanden.

Det handler i bund og grund om at komme ud af huset, opleve noget nyt, møde nye mennesker og vigtigst af alt, om at have det sjovt.

 

Aktivitetsgruppen kan være et frirum for unge, hvor de kan komme uden for husets fire vægge og skabe sig et pusterum sammen med andre i samme situation.

 

 

En normal dag med aktivitetsgruppen ser ud som følgende:

 

15.00 – De unge hentes derhjemme eller på skolen

16.00 – Aktiviteten*

18.30 – Fællesspisning

19.30-20.00 – De unge afleveres derhjemme

 

 

*Aktiviteterne har de unge selv mulighed for at have indflydelse på.

Dette kunne være alt fra svømning, fodboldgolf og diverse sommerspil i det gode sommervejr, til biografture, Virtual Reality spil og computerspil i det kolde vintervejr.

 

 

Casper, der har aktivitetsgruppen, er en smilende ung mand på 26 år, der er uddannet pædagog. Han er energisk og god til at lytte, hvilket gør ham til et perfekt match, når det kommer til aktivitetsgruppen. Her nyder han selv mindst lige så meget at være aktiv med de unge, men på den anden side, kan han også tage en god snak, hvis det er det de unge har behov for. Dette hænger meget sammen med, at vi ønsker at give de unge et frirum, men at vi også ønsker at styrke deres sociale kompetencer.

 

 

Lige siden vi startede aktivitetsgruppen, har det skabt en kæmpe succes, hvor unge med forskellige udfordringer så som, ADHD, autisme, angst og ensomhed, har fået mulighed for at skabe relationer med hinanden og opleve noget nyt på tværs af aldre og vanskeligheder.

Nordjysk Specialrådgivning

 

Boulevarden 30, 1 mf

9000 Aalborg

 

Telefon : +45 42 79 98 82

 

CVR. nr.: 38 15 56 87

 

E-mail: nsr@nordjyskspecialraadgivning.dk

Åbent kontor hver torsdag

mellem 14.00-17.00

Vi tilbyder EAN betaling