En hjælpende hånd til en udfordret hverdag


- Nordjysk Specialrådgivning lægger vægt på at hjælpe unge, der har brug for at håndtere dagligdagens udfordringer.

Hejar startede hos Nordjysk Specialrådgivning i slutingen af 2017. Emilie har blandt andet hjulpet Hejar med familiesammenføring, så hans mor ligeledes fik mulighed for at komme til Danmark. I dagligdagen har Emilie hjulpet Hejar med forskellige praktiske udfordringer som dét at få tjekket post, flytte adresser og lære at begå sig i Danmark.


Emilie og Hejar mødes oftest på Nordjysk Specialrådgivnings kontor i Aalborg, hvor de enten har en intern dialog eller deltager i vores fællesaftener, hvor der bliver spillet spil, hygget eller spist ude.


Emilies arbejde er ligeledes at være der, når Hejar har brug for en at tale med. Hejar ser ikke kun Emilie som en kontaktperson, men også som en god ven, der har hjulpet ham med at begå sig i Danmark. ”Det er blevet bedre at være i Danmark”, fortalte Hejar, da vi interviewede ham om hans oplevelse af at være i Danmark, efter han kom hos os. Da vi spurgte Hejar, hvad han bedst kan lide ved dansk kultur, svarede han, at han bedst kan lide fødselsdage og nytårsaften.


Hos Nordjysk Specialrådgivning er det vigtigt for os at formidle, at du aldrig er alene. Vi ønsker at være den hjælpende hånd i de svære tider. Vi ønsker at danne tillid og tryghed mellem den unge og kontaktpersonen gennem samtaler og individuelle som fælles aktiviteter.

Emilie er kontaktperson hos Nordjysk Specialrådgivning. Emilie hjælper og guider børn og unge, der er udfordret i hverdagen.

Det kan måske være, at den unge har svært ved at strukturere sin hverdag og derved skal bruge en hjælpende hånd til at klare dagligdagen.


Hos Nordjysk Specialrådgivning tilbyder vi at hjælpe med at bekæmpe dagligdagens svære udfordringer – heriblandt med kontaktpersoner som Emilie.


Emilie er blandt andet kontaktperson for 20-årige Hejar, som kom til Danmark for 3,5 år siden.

Hejar har fra begyndelsen haft stor interesse i at finde ud af dét at begå sig i Danmark. I sommerferien 2017 var han blandt andet på sprogskole, og lige nu tager han en 9. klasse, som han færdiggør til sommer.


Hejar kommer oprindeligt fra Syrien, men har desuden boet i Tyrkiet i 3,5 år, inden han kom til Danmark. Det var en lang rejse, Hejar skulle igennem, før han kunne integrere sig i Danmark.


Da han kom hertil, fik han hjælp af en rådgiver, som fandt en plejefamilie, han kunne bo hos. De hjalp desuden Hejar med at blive integreret i Danmark.

Nordjysk Specialrådgivning

 

Boulevarden 30, 1 mf

9000 Aalborg

 

Telefon : +45 42 79 98 82

 

CVR. nr.: 38 15 56 87

 

E-mail: nsr@nordjyskspecialraadgivning.dk

Åbent kontor hver torsdag

mellem 14.00-17.00

Vi tilbyder EAN betaling